Informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid

Op deze website vind je alles over de ontwikkeling van betrouwbare opvoedinformatie en hoe jij dat kunt gebruiken

  Centering Pregnancy

  Zwanger zijn is heel bijzonder maar kan soms ook zwaar zijn. Er komt veel op je af. Je hebt veel vragen over je gezondheid, de baby en de bevalling. Het is fijn om je ervaringen te delen met andere zwangere vrouwen. Bij Centering Pregnancy krijg je zorg van de verloskundige, maar dan tegelijk met andere zwangere vrouwen. Je leert daar meer van dan als je alleen naar de verloskundige gaat.

  Hoe werkt Centering Pregnancy?

  Je komt bij de verloskundige, samen met een groep van ongeveer tien vrouwen. Deze vrouwen zijn allemaal ongeveer even lang zwanger als jij. Tijdens de zwangerschap komen jullie tien keer bij elkaar. In het begin van je zwangerschap om de vier weken en later elke twee weken. Na de bevalling komen jullie nog een keer samen met alle baby's erbij.

  De rol van de verloskundige?

  Eerst doet de verloskundige de medische controles bij je. Ze voelt je buik en luistert naar het hartje van de baby. Tijdens de controle ben je natuurlijk even met haar alleen. Daarna start de bijeenkomst. De verloskundige is gespreksleider. Jullie bespreken de thema's die in deze fase van de zwangerschap belangrijk zijn. Er is veel meer tijd om dingen te bespreken, dan wanneer je alleen naar de verloskundige zou gaan.

  Contact met andere zwangere vrouwen

  Door Centering Pregnancy leer je andere zwangere vrouwen kennen. Zij zitten in dezelfde situatie als jij. Jullie vragen en ervaringen lijken op elkaar. Het is daarom fijn om met elkaar te praten. Je merkt dat je niet de enige bent met onzekerheden of vragen. Jullie delen je ervaringen en leren van elkaar. Deelnemers blijven vaak contact houden met elkaar, ook als de bijeenkomsten voorbij zijn.

  Actief meedoen

  Bij Centering Pregnancy leer je als zwangere om zelf je bloeddruk te meten. Ook weeg je jezelf. Je houdt je bloeddruk en gewicht zelf bij. Je bent zo meer betrokken bij je eigen zwangerschap. En bij de zorg voor de gezondheid van jezelf en van je baby.

  Het voordeel van Centering Pregnancy

  Vrouwen die aan Centering Pregnancy meedoen hebben meer kennis over zwangerschap, bevalling en kraambed. Meer informatie vind je op Samenweetjemeer.nl.