07A03 Dagbesteding
I Am One
  Met verwijzing 
Productcode:
07A03
Prijs:
€ 39,22 / dagdeel (4 uur)

07A03 Dagbesteding

Vind jij het leuk om per dag te kunnen bekijken wat je graag wil doen? Schilderen, tekenen, houtbewerking of misschien wel in de keuken aan slag? Dit kan bij I Am One. Het grootste deel van onze dagbestedingsactiviteiten vindt plaats in BounceSpace, het bedrijfsverzamelgebouw waar we zitten. Je kunt er werken in de horeca, bijvoorbeeld als gastheer of gastvrouw. Ook kun je hier onder begeleiding de gezamenlijke lunch bereiden voor de ondernemers in BounceSpace. Binnen onze andere dagbesteding faciliteit (the Workshop) kun je lekker creatief bezig zijn in jouw tempo en bezig met wat jij leuk vindt om die dag te doen!
Werken in de werkplaats op onze andere locatie behoort ook tot de mogelijkheden. Vindt jij het leuk om oude meubels een nieuw leven te geven en hier op een creatieve manier mee bezig te zijn? Dan is ook dat mogelijk binnen I Am One! Je werkt in een klein team samen en helpt elkaar het beste in jezelf naar boven te halen. Elke vorm van dagbesteding wordt afgestemd op jouw ondersteuningsbehoefte en je krijgt ondersteuning waar nodig. Met de juiste begeleiding ga je stap voor stap op weg naar meer zelfredzaamheid. Iedereen draagt bij aan het gemeenschappelijke doel. Door samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen voor taken ontwikkel je een steeds beter toekomstperspectief.
Laatst bijgewerkt: 13-12-2018

  Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Productcode:   07A03 Ondersteuning zelfstandig leven – dagbesteding

Doelgroep

Het doel van OZL dagbesteding is het voorkomen van achteruitgang, structuur aanbrengen in de dag en/of ontlasten van de mantelzorger.

Problematiek

De inwoner heeft problemen, soms op meerdere leefgebieden, ten gevolge van psychiatrische/psychische problematiek, en/of (licht)verstandelijke beperking, ouderdom; NAH; gedragsproblematiek. Er kan sprake zijn van:

  • overbelasting van de mantelzorger/ het sociaal netwerk;
  • een beperkte dagstructuur.

Er is een noodzaak voor dagbesteding met een specialistisch karakter, omdat er specifieke ondersteuning nodig is die niet in de sociale basis of bij algemene voorzieningen geboden kan worden. 

Kenmerken begeleiding

Dagbesteding biedt een voorziening in groepsverband die de zelfredzaamheid en maatschappelijke deelname bevordert. De focus ligt op matige tot intensieve begeleiding, gericht op het stabiliseren van het functioneren en het voorkomen van verergering van klachten of decompensatie. De voorziening is niet gericht op reactivering.

Er wordt uitgegaan van een methodische aanpak, specifiek gericht op de deelnemende doelgroep.
Men biedt structuur en passende activiteiten voor de dag. Het bieden van enige persoonlijke verzorging en/of begeleiding bij verzorgingstaken (bijvoorbeeld ondersteuning bij toiletgang) behoort tot deze on-dersteuning. Ondersteuning is tevens bedoeld ter ontlasting van de mantelzorger.

Specificaties

Soort aanbod 
  Met verwijzing 
Productcode   07A03 Ondersteuning zelfstandig leven – dagbesteding
Vestigingen
  •   Bogert 1, 5612LX Eindhoven
  •   Keizer Karel V Singel 14, 5615PE Eindhoven
Leefgebieden Dagelijkse activiteiten en meedoen
Specialisme AD(H)D, Angststoornis, Autisme, Hechtingsproblematiek, Lichamelijke beperking, NAH (niet aangeboren hersenletsel), Persoonlijkheidsstoornis, Psychosomatisch, Psychose, Verstandelijke beperking en Zintuiglijke beperking
Wachtlijst
Locatie ondersteuning Ondersteuning op locatie

Doelgroep

Leeftijdscategorie Volwassenen (18 t/m 66 jaar) en Ouderen (ouder dan 66 jaar)

Werkgebied

Aangeboden in Woensel-Zuid, Woensel-Noord, Tongelre, Gestel, Stratum, Strijp en Centrum
Gecontracteerde productcodes

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locaties:

Eindhoven (Bogert)
Bogert 1
5612LX Eindhoven
 Beschrijving
0403400041
Bereikbaar: werkdagen
Routebeschrijving

Eindhoven (Keizer Karel V Singel)
Keizer Karel V Singel 14
5615PE Eindhoven
 Beschrijving
0403400102
Bereikbaar: werkdagen
Routebeschrijving