45J01 Vaktherapie
ZorgCoöperatie Brabant U.A.
  Met verwijzing 
Productcode:
45J01
Prijs:
€ 71,02 / stuks

45J01 Vaktherapie

Er is sprake van psychische dan wel psychosociale problematiek en/of een vastgelopen ontwikkeling en/of ingrijpende ervaringen, gebeurtenissen, veranderingen en/of beperkingen die leiden tot lichte tot matige klachten op het gebied van emotieregulatie, contact met het eigen gevoelsleven en zelfbeeld, omgaan met stress of op het sociaal functioneren. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in: gedragsproblemen, psychosomatische klachten, leer- en ontwikkelingsproblemen of communicatieproblemen. Er is sprake van een complexe of verstoorde relatie tussen ouder en kind en/of het gezinssysteem en/of ouders/verzorgers hebben moeite om het kind te begrijpen en te begeleiden en hebben behoefte aan ondersteuning.

Speltherapie door Speltherapie Eindhoven: Speltherapie is een vorm van therapie voor kinderen. Het is een individuele, intensieve en tijdelijke vorm van hulp aan kinderen die zijn vastgelopen in hun ontwikkeling. Spel wordt gebruikt als middel om het kind te begrijpen en te helpen.

Beeldende therapie door Stip - praktijk voor beeldende therapie in Eindhoven: Beeldende therapie is een ervaringsgerichte, actieve behandeling voor mensen met psychische klachten. Naast gesprek, worden oefeningen en opdrachten gebruikt die je helpen bij het vergroten van (zelf) inzicht, bij het verwerken van pijnlijke gevoelens en bij het op gang brengen van veranderings en/of acceptatie processen. Hierbij worden creatieve materialen gebruikt zoals krijt, verf en steen.

 

Laatst bijgewerkt: 27-06-2019

  Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Productcode:   45J01 Vaktherapie

Doelgroep 

Jeugd 0-18 jaar, zoals gespecificeerd in de Jeugdwet.
Dit product is alleen bedoeld voor kinderen bij wie vaktherapie als een op zichzelf staande behandeling wordt aangeboden. Wanneer vaktherapie onderdeel is van een breder behandelingstraject dan valt de inzet en bekostiging ervan onder één van de producten jeugdhulp ambulant of verblijf.

Problematiek

Er is sprake van psychische dan wel psychosociale problematiek en/of een vastgelopen ontwikkeling en/of ingrijpende ervaringen, gebeurtenissen, veranderingen en/of beperkingen die leiden tot lichte tot matige klachten op het gebied van emotieregulatie, contact met het eigen gevoelsleven en zelfbeeld, omgaan met stress of op het sociaal functioneren. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in: gedragsproblemen, psychosomatische klachten, leer- en ontwikkelingsproblemen of communicatieproblemen.

Er is sprake van een complexe of verstoorde relatie tussen ouder en kind en/of het gezinssysteem en/of ouders/verzorgers hebben moeite om het kind te begrijpen en te begeleiden en hebben behoefte aan ondersteuning.

Kenmerken behandeling

In de behandeling wordt methodisch gebruik gemaakt van een ervaringsgerichte werkwijze binnen verschillende theoretische kaders, aansluitend bij de belevingswereld en de mogelijkheden van de jeugdige. De nadruk ligt op doen en ervaren.

Het doel van de vaktherapie is om de problematiek op te heffen, te verminderen of te accepteren, om terugval of hernieuwde klachten zo veel mogelijk te voorkomen en om de veerkracht van kind en ouders/verzorgers te herstellen. Ouders/ opvoeders/gezinssysteem worden betrokken bij de behandeling van de jeugdige.

Behandeling kan zowel individueel als in groepsverband worden aangeboden.

Specificaties

Soort aanbod 
  Met verwijzing 
Productcode   45J01 Vaktherapie
Vestigingen
  •   Speltherapie Eindhoven St Theresiastraat 1-a, 5652ES Eindhoven
  •   Stip, praktijk voor beeldende therapie Strijpsestraat 113, 5616GM Eindhoven
Leefgebieden Geestelijke gezondheid
Specialisme AD(H)D, Angststoornis, Autisme, Hechtingsproblematiek en Opvoeden
Wachtlijst
Locatie ondersteuning Ondersteuning op locatie

Doelgroep

Leeftijdscategorie Jeugd (tot en met 27 jaar)

Werkgebied

Aangeboden in Woensel-Zuid, Woensel-Noord, Tongelre, Gestel, Stratum, Strijp en Centrum
Gecontracteerde productcodes

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locaties:

Eindhoven (Speltherapie Eindhoven)
  Hoofdvestiging
St Theresiastraat 1 a
5652ES Eindhoven
 Beschrijving
06-17463252
Bereikbaar: werkdagen
Routebeschrijving

Eindhoven (Stip, praktijk voor beeldende therapie)
  Hoofdvestiging
Strijpsestraat 113
5616GM Eindhoven
 Beschrijving
040 – 842 9444
Bereikbaar: werkdagen
Routebeschrijving