Dagopvang voor dak- en thuislozen Dienstencentrum Eindhoven
Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg
  Zonder verwijzing 

Dagopvang voor dak- en thuislozen Dienstencentrum Eindhoven

Dak- en thuisloze mensen kunnen overdag terecht bij het dienstencentrum. Er is warmte en gezelligheid en contact tussen bezoekers en hulpverleners. Door de laagdrempeligheid van de dagopvang is het een vindplaats voor kwetsbare, zorg mijdende mensen. Bij het dienstencentrum hebben we verschillende praktische diensten voor dak- en thuisloze mensen. Ze kunnen er zomaar even binnenlopen om een krantje te lezen of een kop koffie te drinken. Er is soep en brood, een computer met internet en de mogelijkheid voor bezoekers om een arts te zien of iemand van de sociale dienst te spreken. Tevens is er een tweedehandse winkel, waar mensen voor een kleine bijdrage kleding kunnen krijgen. Mensen vinden hier een luisterend oor. Persoonlijk contact We leggen contact met de bezoekers en gaan samen in gesprek over wat er speelt in hun leven en of we ze mogelijk ergens mee kunnen helpen. We ondersteunen ze om weer deel te nemen aan het ‘gewone’ leven. Samen zoeken we naar een zinvolle dagbesteding die aansluit op de eigen kracht van de bezoeker. Hier en Nu is een brug naar andere vormen van hulpverlening. Bezoekers krijgen zo weer perspectief op een zelfstandig leven. Dit alles bij elkaar vermindert overlast en criminaliteit. Vrijwilligers Binnen het dienstencentrum maken we veel gebruik van vrijwilligers. Samen met professionals vormen zij het volhardende team dat klaar staat voor de meest kwetsbaren onder ons. Ron "Op een dag waren mijn problemen zo groot, dat ik de deur van mijn huis achter me heb dichtgetrokken. Ik ben er nooit terug geweest. Sindsdien slaap ik op straat, ik heb mijn vaste stekkie. Je went eraan. Het is wel fijn dat dienstencentrum er is. Ze luisteren naar je. Het is er warm en je kunt douchen. Ik zie er graag fris uit. En als het te druk wordt? Dan ga ik weer." Samenwerking: Het dienstencentrum werkt samen met verschillende organisaties.

Bijzonderheden:

Openingstijden dienstencentrum: Maandag t/m vrijdag van 10:00 – 13:00 uur

Openingstijden winkel: Winkel woensdag van 19:00 uur-20:30 en zaterdag van 10:00 – 12:00 uur

Effect: Het bieden van tijdelijke opvang. Deze opvang is gericht op herstel en voortgang.

Locatie: Visserstraat 11 5612 BS Eindhoven

Leger des Heils werkt volgens de krachtige basismethodiek Herstelwerk van Judith Wolf UMC.

Dak- en thuisloze mensen kunnen overdag terecht bij het dienstencentrum. Er is warmte en gezelligheid en contact tussen bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners. Door de laagdrempeligheid van de dagopvang is het een vindplaats voor kwetsbare, zorgmijdende mensen. Bij het dienstencentrum hebben we verschillende praktische diensten voor dak- en thuisloze mensen. Ze kunnen er zomaar even binnenlopen om een krantje te lezen of een kop koffie te drinken. Er is soep en brood, een computer met internet en de mogelijkheid voor bezoekers om een arts te zien of iemand van de sociale dienst te spreken. Tevens is er een tweedehandse winkel, waar mensen voor een kleine bijdrage kleding kunnen krijgen. Mensen vinden hier een luisterend oor.

We leggen contact met de bezoekers en gaan samen in gesprek over wat er speelt in hun leven en of we ze mogelijk ergens mee kunnen helpen. We ondersteunen ze om weer deel te nemen aan het ‘gewone’ leven. Samen zoeken we naar een zinvolle dagbesteding die aansluit op de eigen kracht van de bezoeker. Hier en Nu is een brug naar andere vormen van hulpverlening. Bezoekers krijgen zo weer perspectief op een zelfstandig leven. Dit alles bij elkaar vermindert overlast en criminaliteit

Binnen het dienstencentrum maken we veel gebruik van vrijwilligers. Samen met professionals vormen zij het volhardende team dat klaar staat voor de meest kwetsbaren onder ons.

Laatst bijgewerkt: 13-12-2018

  Zonder verwijzing 

Om dit product te gebruiken neem je rechtstreeks contact op met de aanbieder van het product, zonder tussenkomst van de gemeente.

Specificaties

Soort aanbod 
  Zonder verwijzing 
Productcode
Vestigingen   Visserstraat 11, 5612BS Eindhoven
Leefgebieden
Specialisme
Wachtlijst
Locatie ondersteuning Ondersteuning op locatie

Doelgroep

Leeftijdscategorie Volwassenen (18 t/m 66 jaar)

Werkgebied

Aangeboden in Woensel-Zuid

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:

Eindhoven (Visserstraat)
Visserstraat 11
5612BS Eindhoven
 Beschrijving
040 - 246 68 11
Bereikbaar: werkdagen
Routebeschrijving