Eindhoven Doet
Lumens
  Zonder verwijzing 

Eindhoven Doet

Eindhoven Doet is het expertisecentrum vrijwillige inzet voor organisaties. We ondersteunen organisaties die werken met vrijwilligers met informatie en advies, workshops en trainingen en andere diensten. De grootste vraag van organisaties is ‘vrijwilligers’, dus zetten we ook in op het inspireren van zoveel mogelijk Eindhovenaren om zich vrijwillig in te zetten. We faciliteren organisaties in het vinden van vrijwilligers door het hosten van een vacaturebank en vrijwilligersapp.

De missie van Eindhoven Doet is het versterken van de vrijwillige inzet in Eindhoven. Want vrijwillige inzet zorgt voor een fijne stad met een sterke sociale basis.

Dit doen we door organisaties die werken met vrijwilligers te adviseren, informeren en ondersteunen. We geven trainingen en workshops over relevante thema’s rondom vrijwillige inzet aan organisaties. De wereld van vrijwilligerswerk is dynamisch, dus Eindhoven Doet ook. We helpen organisaties om met de laatste trends en ontwikkelingen aantrekkelijker te worden voor potentiële vrijwilligers. Met onze organisatiescan krijgen besturen een heldere momentopname van hoe zij ervoor staan, wat hun verbeterpunten zijn en hoe zij die aan kunnen pakken. Wij organiseren regelmatig inspiratiesessies, daar leren organisaties van elkaar, inspireren zij en helpen elkaar verder.

De grootste vraag van organisaties, is de vraag naar meer vrijwilligers. Daarom inspireren we zoveel mogelijk Eindhovenaren om zich vrijwillig in te zetten. In onze vacaturebank en vrijwilligersapp kan iedereen een toffe vrijwilligersplek vinden die past bij hun talenten, mogelijkheden, passies en agenda. Met ons reizende Pop Up kantoor komen we, samen met organisaties, bij mensen in de buurt. Zo is de drempel lekker laag om kennis te maken met vrijwilligerswerk.

Ons team bestaat uit 6 betaalde medewerkers en 20 vrijwilligers. Eindhoven Doet is onderdeel van Lumens.

Laatst bijgewerkt: 25-05-2020

  Zonder verwijzing 

Om dit product te gebruiken neem je rechtstreeks contact op met de aanbieder van het product, zonder tussenkomst van de gemeente.

Specificaties

Soort aanbod 
  Zonder verwijzing 
Productcode
Vestigingen   Beemdstraat 29, 5653MA Eindhoven
Leefgebieden Werk, Dagelijkse activiteiten en meedoen, Geestelijke gezondheid, Leren en Zingeving
Specialisme
Wachtlijst Geen
Locatie ondersteuning
  Ondersteuning op locatie

Doelgroep

Leeftijdscategorie Jeugd (tot en met 27 jaar), Volwassenen (18 t/m 66 jaar) en Ouderen (ouder dan 66 jaar)

Werkgebied

Aangeboden in Woensel-Zuid, Woensel-Noord, Tongelre, Gestel, Stratum, Strijp en Centrum

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:

Eindhoven (Beemdstraat)
Beemdstraat 29
5653MA Eindhoven
 Beschrijving
040 219 33 00
Bereikbaar: werkdagen
Routebeschrijving