Jongereninloop
Jongerencentrum Pitstop
  Zonder verwijzing 
Locatie
Eindhoven

Jongerencentrum Pitstop

Stichting Pitstop Jongerencentrum Eindhoven heeft tot doel om,activiteiten en werkzaamheden ten behoeve van jongeren te organiseren, ongeacht hun geloof, geslacht, ras, kleur, opleiding of anderszins.

Bedrijfsprofiel

Jongereninloop

Het ScholierenChillCafé is een ontmoetingsplek voor jongeren tussen de 10 en 23 uit Eindhoven. In de praktijk komen de jongeren rechtstreeks vanuit school uit de wijken Prinsenjagt, Jagershoef, Woenselse Heide, ’t Hool, Vlokhoven en Achtse Barrier. De openingstijden zijn afgestemd op hun lesroosters. Met een vrij-inloop karakter en met de functie van een naschoolse opvang biedt het jongerencentrum een veilige en relaxte plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, lekker iets eten of drinken, een potje poolen, tafeltennis spelen en internetten of PlayStation spelen. ScholierenCafé is een laagdrempelige voorziening voor vrijetijdsbesteding voor jongeren. We willen met de jongeren een relatie opbouwen en erachter komen waar ze staan in het leven. Dan komt regelmatig de gelegenheid om ze te helpen met de problemen waar ze in zitten. Er is een grote mate van vrijblijvendheid en juist die vrijblijvendheid geeft jongeren de ruimte om ook iets te ondernemen. De jongeren worden opgevangen door 2 tot 3 kernvrijwilligers en meestal 1 of meerdere stagiaires. Bij deze activiteit is altijd 1 vaste professionele jongerenwerker betrokken.

De Inloop is de oudste werkwijze van het jongerenwerk. Sinds de jaren 20 van de vorige eeuw dient het als vrijblijvende ontmoetingsplek waar jongeren kunnen ontspannen in de vrije tijd. ‘Chillen’ is vandaag de dag nog steeds een favoriete bezigheid van jongeren. Bijna een kwart van de jongeren geeft aan behoefte te hebben aan meer overdekte hangplekken in de buurt, vrijblijvende vrijetijdsbesteding, lekker ontspannen na een drukke schooldag en kletsen met je vrienden.

Laatst bijgewerkt: 07-10-2020

  Zonder verwijzing 

Om dit product te gebruiken neem je rechtstreeks contact op met de aanbieder van het product, zonder tussenkomst van de gemeente.

Specificaties

Soort aanbod
  Zonder verwijzing 
Productcode
Vestigingen   Jongerencentrum Pitstop Grand Combin 2, 5624NM Eindhoven
Zorgsoorten
Leefgebieden Geestelijke gezondheid, Huishouden, Gezin en opvoeden, Werk, Wonen, Leren, Geld, Lichamelijke gezondheid, Huiselijke relaties en sociale contacten, Dagelijkse activiteiten en meedoen, Politie en justitie, Alcohol en Zingeving
Specialisme
Wachtlijst
  Geen
Locatie ondersteuning Ondersteuning op locatie en Online hulp/voorlichting

Doelgroep

Leeftijdscategorie Jeugd (tot en met 27 jaar)

Werkgebied

Aangeboden in Woensel-Noord

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:
Eindhoven 
  Hoofdvestiging
Jongerencentrum Pitstop
Grand Combin 2, 5624NM Eindhoven
Bereikbaar: werkdagen

Ervaringen

Er zijn op dit moment nog geen ervaringen verzameld.