Juridische dienstverlening
VluchtelingenWerk Zuid-Nederland
  Zonder verwijzing 
Locatie
Eindhoven

VluchtelingenWerk Zuid-Nederland

VluchtelingenWerk Zuid-Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving.

Bedrijfsprofiel

Juridische dienstverlening

De juridische afdeling van Vluchtelingenwerk Zuid-Nederland (VWN) ondersteunt vreemdelingen en statushouders in de individuele asiel- en gezinsherenigingsprocedure in de gemeente Eindhoven door middel van informatievoorziening, juridische begeleiding, signalering en doorverwijzing. Het complexe en kwetsbare karakter van deze procedures maakt dat professionele begeleiding van belang is om de vertaalslag te maken tussen de juridische praktijk en de cliënt.

Tot de belangrijkste taken van de juridische afdeling behoren dan ook het onderhouden van de communicatie tussen de IND en de cliënt, het maken van vluchtverhaalanalyses, het geven van voorlichting, het verlengen van vergunningen en het waarborgen van termijnen. Door deze en andere activiteiten tracht de juridische afdeling vreemdelingen en statushouders toegang te verschaffen tot de bescherming die ze nodig en waar ze recht op hebben en het universele recht op gezinsleven te waarborgen. Naast deze cliëntgerichte juridische begeleiding vervult de juridische afdeling in Eindhoven een regiofunctie voor de kleinere afdelingen van VWN in de omliggende gemeenten op onder andere het gebied van informatievoorziening.

Laatst bijgewerkt: 13-12-2018

  Zonder verwijzing 

Om dit product te gebruiken neem je rechtstreeks contact op met de aanbieder van het product, zonder tussenkomst van de gemeente.

Specificaties

Soort aanbod
  Zonder verwijzing 
Productcode
Vestigingen   VluchtelingenWerk Zuid-Nederland Kronehoefstraat 21, 5612HK Eindhoven
Zorgsoorten
Leefgebieden Politie en justitie
Specialisme
Wachtlijst
Locatie ondersteuning Ondersteuning op locatie

Doelgroep

Leeftijdscategorie Jeugd (tot en met 27 jaar), Volwassenen (18 t/m 66 jaar) en Ouderen (ouder dan 66 jaar)

Werkgebied

Aangeboden in Woensel-Zuid, Woensel-Noord, Tongelre, Gestel, Stratum, Strijp en Centrum

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:
Eindhoven 
  Hoofdvestiging
VluchtelingenWerk Zuid-Nederland
Kronehoefstraat 21, 5612HK Eindhoven
Bereikbaar: werkdagen

Ervaringen

Er zijn op dit moment nog geen ervaringen verzameld.