KIDS+ programma
Buurtonderneming Woensel West
  Zonder verwijzing 
Locatie
Eindhoven

Buurtonderneming Woensel West

Buurtonderneming Woensel West is kleine slagvaardige organisatie waarin woningbouwcorporatie Sint Trudo, gemeente Eindhoven. onderwijs en bewoners van Woensel West samen werken aan de wijkvernieuwingsopgave in Woensel West.

Bedrijfsprofiel

KIDS+ programma

Kids+ is een buitenschools programma voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 16 jaar die wonen in Woensel-West. Het is een onderdeel van de totale aanpak “kansen voor kinderen Woensel-west”. Het programma steunt op drie pijlers: een huiskamer die dagelijks geopend is, een lunchclub en een plusprogramma waar kinderen een verdiept aanbod krijgen op zowel educatief gebied als het verder ontwikkelen van sociale vaardigheden. Kids+ richt zich op alle kinderen in de buurt maar legt de focus op het betrekken van de kinderen uit de meest kwetsbare gezinnen. Kids + is een intensieve samenwerking tussen de Buurtonderneming, basisschool “t Palet en Dynamo jeugdwerk. Woensel-west kent een groot en samenhangend activiteitenaanbod met name gericht op activiteiten rondom educatie, cultuur en sport. Kids+ verzorgt de basis om goed te kunnen functioneren in het activiteitenaanbod van Woensel-West. Kansen voor kinderen richt zich op de ontwikkeling van kinderen op weg naar zelfstandigheid. Wat op de lange termijn een groter percentage sterke bewoners moet opleveren, minder kwetsbare bewoners, bewoners die hun eigen leven op orde hebben en iets voor een ander willen betekenen. Door de inzet van het programma stijgen de schoolprestaties, wat op termijn leidt tot minder schooluitval en vervolgens deelname aan het arbeidsproces.
Laatst bijgewerkt: 13-12-2018

  Zonder verwijzing 

Om dit product te gebruiken neem je rechtstreeks contact op met de aanbieder van het product, zonder tussenkomst van de gemeente.

Specificaties

Soort aanbod
  Zonder verwijzing 
Productcode
Vestigingen   Wenckenbachstraat 54, 5621HB Eindhoven
Zorgsoorten
Leefgebieden Huiselijke relaties en sociale contacten, Dagelijkse activiteiten en meedoen en Zingeving
Specialisme
Wachtlijst
Locatie ondersteuning Ondersteuning op locatie

Doelgroep

Leeftijdscategorie Jeugd (tot en met 27 jaar)

Werkgebied

Aangeboden in Tongelre

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:
Eindhoven 
Wenckenbachstraat 54, 5621HB Eindhoven
Bereikbaar: werkdagen

Ervaringen

Er zijn op dit moment nog geen ervaringen verzameld.