Ondersteuning bij rouw en verlies
Stichting Inloophuis de Eik
  Zonder verwijzing 

Ondersteuning bij rouw en verlies

Wat is het? Er zijn twee verschillende activiteiten rondom rouw en verlies. Is er iemand in je naaste omgeving overleden dan kan je terecht bij 'Bakje Troost', een inloopbijeenkomst voor nabestaanden. Elke eerste maandag van de maand om 10.15 uur en elke tweede maandag van de maand om 19.15 uur ben je welkom. Een afspraak maken is niet nodig. Daarnaast start er regelmatig een rouwbegeleidingsgroep voor mensen waarvan de partner is overleden. Wat kun je verwachten? Een warm welkom bij 'Bakje Troost'! Getrainde ervaringsdeskundige vrijwilligers ontvangen de gasten met een kopje koffie of thee. Iedereen kan zijn verhaal kwijt, vragen stellen, aan de vrijwilligers en aan elkaar en natuurlijk ook luisteren naar anderen. Meestal zijn de verhalen van anderen heel herkenbaar en is er al snel een klik. Bij de rouwbegeleidingsgroep kan je terecht na een gesprek met de begeleiders en als zij het idee hebben dat je in de groep past. De groep bestaat uit maximaal 8 personen en komt 10x bij elkaar in een periode van 4 tot 5 maanden. In heb begin iets vaker dan later. Wat levert het op? Fijne contacten, vaak opluchting en je krijgt als je dat wil tips. Regelmatig ontstaan er ook mooie vriendschappen! Wat zijn de voorwaarden? Voor 'Bakje Troost' is het belangrijk dat je je verlieservaring wil delen. Voor de groep is een gesprek met de begeleiders belangrijk en het verlies moet tenminste(!) een half jaar geleden zijn. Wat zijn de kosten? Voor 'Bakje Troost' betaal je niets, voor meedoen aan de groep vragen we een kleine bijdrage. Als dat een probleem is horen we het graag, dan komen we daar vast samen wel uit. Reacties Deelnemers Fijn om mijn hart te kunnen luchten en te praten met mensen die snappen wat ik bedoel! Super fijn om samen met anderen op te trekken in de groep, fijne vrienden aan overgehouden!
Laatst bijgewerkt: 13-12-2018

  Zonder verwijzing 

Om dit product te gebruiken neem je rechtstreeks contact op met de aanbieder van het product, zonder tussenkomst van de gemeente.

Specificaties

Soort aanbod
  Zonder verwijzing 
Productcode
Vestigingen   Aalsterweg 285-c, 5644RE Eindhoven
Leefgebieden Geestelijke gezondheid, Leren, Lichamelijke gezondheid, Persoonlijke verzorging, Huiselijke relaties en sociale contacten en Dagelijkse activiteiten en meedoen
Specialisme
Wachtlijst
Locatie ondersteuning Ondersteuning op locatie

Doelgroep

Leeftijdscategorie Volwassenen (18 t/m 66 jaar) en Ouderen (ouder dan 66 jaar)

Werkgebied

Aangeboden in Stratum

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:

Eindhoven (Aalsterweg)
Aalsterweg 285 c
5644RE Eindhoven
 Beschrijving
040 2945400
Bereikbaar: werkdagen
Routebeschrijving