Vaktherapie: psychomotorische therapie bij gepest worden
Psychomotorische therapie op den Buys
  Met verwijzing 
Productcode:
45J01
Prijs:
€ 71,02 / stuks

Vaktherapie: psychomotorische therapie bij gepest worden

Uw kind wordt gepest • Pesten kan het zelfvertrouwen van uw kind erg beschadigen. Als ouder doet u wat u kunt. Psychomotorische therapie helpt uw kind om meer op eigen kracht en eigenheid te vertrouwen en weerbaarder te worden. Met rollenspellen en bewegen komen de problemen heel direct naar voren en zijn ze goed te behandelen. Ook kan uw kind veilig experimenteren met een andere houding en reacties om zo aan sterkte te winnen.

In de behandeling wordt veel aandacht gegeven aan grenzen aangeven, je eigen kracht leren kennen en alternatief gedrag uitproberen. Uw kind leert zich meer bewust te worden van de betekenis van gevoelens, lichaamssignalen, bewegingen en lichamelijke klachten. Behandeldoelen zijn o. a : leren opkomen voor zichzelf, vergroten van zelfvertrouwen, een positiever zelfbeeld krijgen, leren omgaan en uiten van gevoelens, verminderen van angstgevoelens, leren grenzen aan te geven, verwerken van ' gepest zijn '. Contracten met Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Nuenen, Oirschot, Reusel-de Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre.

Laatst bijgewerkt: 11-10-2019

  Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Productcode:   45J01 Vaktherapie

Doelgroep 

Jeugd 0-18 jaar, zoals gespecificeerd in de Jeugdwet.
Dit product is alleen bedoeld voor kinderen bij wie vaktherapie als een op zichzelf staande behandeling wordt aangeboden. Wanneer vaktherapie onderdeel is van een breder behandelingstraject dan valt de inzet en bekostiging ervan onder één van de producten jeugdhulp ambulant of verblijf.

Problematiek

Er is sprake van psychische dan wel psychosociale problematiek en/of een vastgelopen ontwikkeling en/of ingrijpende ervaringen, gebeurtenissen, veranderingen en/of beperkingen die leiden tot lichte tot matige klachten op het gebied van emotieregulatie, contact met het eigen gevoelsleven en zelfbeeld, omgaan met stress of op het sociaal functioneren. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in: gedragsproblemen, psychosomatische klachten, leer- en ontwikkelingsproblemen of communicatieproblemen.

Er is sprake van een complexe of verstoorde relatie tussen ouder en kind en/of het gezinssysteem en/of ouders/verzorgers hebben moeite om het kind te begrijpen en te begeleiden en hebben behoefte aan ondersteuning.

Kenmerken behandeling

In de behandeling wordt methodisch gebruik gemaakt van een ervaringsgerichte werkwijze binnen verschillende theoretische kaders, aansluitend bij de belevingswereld en de mogelijkheden van de jeugdige. De nadruk ligt op doen en ervaren.

Het doel van de vaktherapie is om de problematiek op te heffen, te verminderen of te accepteren, om terugval of hernieuwde klachten zo veel mogelijk te voorkomen en om de veerkracht van kind en ouders/verzorgers te herstellen. Ouders/ opvoeders/gezinssysteem worden betrokken bij de behandeling van de jeugdige.

Behandeling kan zowel individueel als in groepsverband worden aangeboden.

Specificaties

Soort aanbod 
  Met verwijzing 
Productcode   45J01 Vaktherapie
Vestigingen   Cahorslaan 20, 5627BX Eindhoven
Leefgebieden Geestelijke gezondheid
Specialisme Angststoornis, Hechtingsproblematiek, Persoonlijkheidsstoornis en Psychosomatisch
Wachtlijst
Locatie ondersteuning
  Ondersteuning op locatie

Doelgroep

Leeftijdscategorie Jeugd (tot en met 27 jaar), Volwassenen (18 t/m 66 jaar) en Ouderen (ouder dan 66 jaar)

Werkgebied

Aangeboden in Woensel-Zuid, Woensel-Noord, Tongelre, Gestel, Stratum, Strijp en Centrum
Gecontracteerde productcodes

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:

Eindhoven (Cahorslaan)
Cahorslaan 20
5627BX Eindhoven
 Beschrijving
0626 478 220
Bereikbaar: werkdagen
Routebeschrijving