Vaktherapie
ZorgCoöperatie Brabant U.A.
 Met verwijzing 
Productcode
45VTH
Locatie
Eindhoven

ZorgCoöperatie Brabant U.A.

ZorgCoöperatie Brabant (ZCB) is een samenwerkingsverband van kleinschalige zorgaanbieders in Zuidoost Brabant.

Bedrijfsprofiel

Vaktherapie

Uitgebreide omschrijving

Er is sprake van psychische dan wel psychosociale problematiek en/of een vastgelopen ontwikkeling en/of ingrijpende ervaringen, gebeurtenissen, veranderingen en/of beperkingen die leiden tot lichte tot matige klachten op het gebied van emotieregulatie, contact met het eigen gevoelsleven en zelfbeeld, omgaan met stress of op het sociaal functioneren. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in: gedragsproblemen, psychosomatische klachten, leer- en ontwikkelingsproblemen of communicatieproblemen. Er is sprake van een complexe of verstoorde relatie tussen ouder en kind en/of het gezinssysteem en/of ouders/verzorgers hebben moeite om het kind te begrijpen en te begeleiden en hebben behoefte aan ondersteuning.

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

Speltherapie door Speltherapie Eindhoven: Speltherapie is een vorm van therapie voor kinderen. Het is een individuele, intensieve en tijdelijke vorm van hulp aan kinderen die zijn vastgelopen in hun ontwikkeling. Spel wordt gebruikt als middel om het kind te begrijpen en te helpen.

Beeldende therapie door Stip - praktijk voor beeldende therapie in Eindhoven: Beeldende therapie is een ervaringsgerichte, actieve behandeling voor mensen met psychische klachten. Naast gesprek, worden oefeningen en opdrachten gebruikt die je helpen bij het vergroten van (zelf) inzicht, bij het verwerken van pijnlijke gevoelens en bij het op gang brengen van veranderings en/of acceptatie processen. Hierbij worden creatieve materialen gebruikt zoals krijt, verf en steen.

 

Laatst bijgewerkt: 24-11-2022

 Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Productcode: 45VTH Vaktherapie

Doelgroep: 
Jeugd 0-18 jaar, zoals gespecificeerd in de Jeugdwet, waarbij het product alleen wordt ingezet voor jeugdigen als een op zichzelf staande behandeling

Problematiek:
Er is sprake van psychische dan wel psychosociale problematiek en/of een vastgelopen ontwikkeling en/of ingrijpende ervaringen, gebeurtenissen, veranderingen en/of beperkingen die leiden tot klachten op het gebied van emotieregulatie, contact met het eigen gevoelsleven en zelfbeeld, omgaan met stress of op het sociaal functioneren. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in: gedragsproblemen, psychosomatische klachten, leer- en ontwikkelingsproblemen of communicatieproblemen. Er is sprake van een complexe of verstoorde relatie tussen ouder en kind en/of het gezinssysteem en/of ouders/verzorgers hebben moeite om het kind te begrijpen en te begeleiden en hebben behoefte aan ondersteuning

Kenmerken:
• In de behandeling wordt methodisch gebruik gemaakt van een ervaringsgerichte werkwijze binnen verschillende theoretische kaders, aansluitend bij de belevingswereld en de mogelijkheden van de jeugdige. 
• De nadruk ligt op doen en ervaren. 
• Het doel van vaktherapie is om de problematiek op te heffen, te verminderen of te accepteren, om terugval of hernieuwde klachten zo veel mogelijk te voorkomen en om de veerkracht van kind en ouders/verzorgers te herstellen.


 

Specificaties

Soort aanbod
Met verwijzing
Productcode
45VTH Vaktherapie
Vestigingen
  • Speltherapie Eindhoven St Theresiastraat 1-a, 5652ES Eindhoven
  • Stip, praktijk voor beeldende therapie Strijpsestraat 113, 5616GM Eindhoven
  • 0 meer...
  • 0 minder...
Zorgsoorten Behandeling (jeugdhulp ambulant)
Leefgebieden Geestelijke gezondheid
Specialisme AD(H)D, Angststoornis, Autisme, Hechtingsproblematiek en Opvoeden
Locatie ondersteuning Ondersteuning op locatie

Doelgroep

Leeftijdscategorie Jeugd (tot en met 18 jaar)

Werkgebied

Aangeboden in Woensel-Zuid, Woensel-Noord, Tongelre, Gestel, Stratum, Strijp en Centrum
Wachtlijst in weken 0

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locaties:
Eindhoven 
Speltherapie Eindhoven
St Theresiastraat 1-a, 5652ES Eindhoven
Bereikbaar: werkdagen
Eindhoven 
Stip, praktijk voor beeldende therapie
Strijpsestraat 113, 5616GM Eindhoven
Bereikbaar: werkdagen
 

Wat vind je van deze informatie?

  
Informatie is niet actueel
Anders, namelijk: