Bureau Jong
Bureau Jong
 Zonder verwijzing 
Locatie Eindhoven

Jeroen Boschlaan 220, 5613GD Eindhoven

  0648964487
  Bereikbaar: werkdagen

Bureau Jong

Uitgebreide omschrijving

Een scheiding heeft altijd impact op een kind, soms zichtbaar, soms minder zichtbaar. Tijdens de groepsbijeenkomsten die worden gegeven op de eigen basisschool van het kind, ervaren kinderen dat zij niet de enige zijn die worstelen met bepaalde gevoelens en emoties die de scheiding met zich meebrengt. Het maakt niet uit hoe lang de scheiding geleden is en of er sprake is van een vechtscheiding of dat ouders op een harmonieuze manier uit elkaar gegaan zijn. 

Bureau Jong biedt een kosteloos, laagdrempelig en preventief traject van 7 bijeenkomsten van 1 to 1,5 uur aan max 8 kinderen van een zelfde basisschool. Soms tijdens schooltijd, soms na schooltijd, dit naar wens van de school. Door gebruik van creatieve werkvormen als tekenen en schilderen, theater en spel leren zij hun emoties en gevoelens rondom de meegemaakte scheiding te uiten. Op deze manier kan worden voorkomen dat hulp in eerste lijn of tweede lijn noodzakelijk is.

Het betreft een aanbod voor enkel het kind, zodat deze een plek ervaart waar zijn/haar gevoelens en beleving centraal staat. Op onze website staat uitgebreide info voor zowel ouders, kinderen als ook professionals. Hier staan ook de scholen vermeld waar wij momenteel werkzaam zijn of binnenkort een groep gaat starten.

Aanmelden kan via de school van het kind of via het aanmeldformulier op de website.

Hiernaast is er ook de mogelijkheid voor kosteloze individuele trajecten voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Neem dan ook via de contactgegevens van de website contact met ons op of meld direct aan via het aanmeldformulier individueel traject. Er is geen indicatie nodig voor aanmelding en het is kosteloos voor zowel ouders als de school.

Samenwerking met partners

- IB-ers van verschillende basisscholen

- WIJ Eindhoven

- POH jeugd

- Lumens

Laatst bijgewerkt: 15-04-2021

Specificaties

KvK
AGB WMO
AGB Jeugd
Telefoonnummer 0648964487
Website  www.bureaujong.nl 
Aantal werknemers 0-10
Zorgsoorten
Leefgebieden Geestelijke gezondheid en Leren
Leeftijdscategorie Jeugd (tot en met 27 jaar)
Wachtlijst

Locaties

Diensten van deze organisatie zijn beschikbaar op de volgende locatie:
Eindhoven 
 Hoofdvestiging
Bureau Jong
Jeroen Boschlaan 220, 5613GD Eindhoven
Bereikbaar: werkdagen