Coenen Fysiotherapie V.O.F.
Coenen Fysiotherapie V.O.F.
  Met verwijzing 
Productcodes:
45J01, 42A03 en 42A04
Locatie:
Riethoven

De Berkenheg 33
5561CA 

Riethoven
040-2076620
Bereikbaar: werkdagen

Coenen Fysiotherapie V.O.F.

BeweegMij biedt psychomotorische therapie en bewegingsagogie aan. Het wil mensen handvatten aanreiken om in hun kracht te komen en de balans in het leven te (her)vinden. Kernbegrippen binnen de manier van werken zijn: individuele aandacht geven aan de cliënt en cliëntspecifiek werken. De werkvorm wordt aangepast op wens en mogelijkheden van cliënt

BeweegMij richt zich op het vergroten van de zelfeffectiviteit, zelfwaardering en zelfregulering. Dit wordt gedaan door dingen te ervaren, te oefenen, te leren en reflecteren binnen beweegactiviteiten.

Dit alles met als doel om de kwaliteit van leven te vergroten.

BeweegMij biedt op verschillende niveaus training, begeleiding en therapie aan. Op deze manier is er voor iedereen een passend aanbod te maken.

Psychomotorische therapie (PMT) is een therapievorm waarbij bewegen en lichamelijkheid centraal staan. Door middel van activiteiten wordt inzicht gegeven in het denken, voelen en doen. Gedragsverandering wordt in gang gezet. Het doel is problemen op psychosociaal gebied te verminderen of weg te nemen. Bij psychosociale problemen kunt u denken aan stress, burn-out, impulsregulatie, stemming of angst.

Bewegingsagogie is het aanbieden van sport –en bewegingsaanbod voor mensen met een beperking op lichamelijk, sociaal, emotioneel of cognitief gebied. Bewegingsagogie is gericht op het activeren en optimaliseren van het bewegingsgedrag en de bewegingsvaardigheid. Bewegingsagogie kan u bijvoorbeeld helpen bij het (opnieuw) plezier beleven in bewegen, meer vertrouwen verkrijgen in het lichaam of nieuwe bewegingsvaardigheden aanleren.

Met de gemeentes Eindhoven, Veldhoven, Valkenswaard, Bergeijk en Eersel heeft BeweegMij een contract voor het aanbieden van ambulante jeugdhulp. Hierdoor wordt de psychomotorische behandeling voor jongeren tot 18 jaar in de meeste gevallen volledig vergoed.

BeweegMij is een onderdeel van Coenen Fysiotherapie vof. Coenen Fysiotherapie heeft een werkwijze waarbij er aandacht is voor de gehele mens en zijn naaste omgeving. Dit blijkt ook uit de slogan ‘Aandacht voor de mens in beweging’. Ze kijken verder dan alleen de lichamelijke klachten waarmee mensen bij hen komen. BeweegMij en Coenen Fysiotherapie hebben een zeer intensieve samenwerking.

Laatst bijgewerkt: 27-06-2019

Specificaties

KvK 66289602
AGB WMO  04047567
AGB Jeugd  04047567
Telefoonnummer 040-2076620
Website  Website
Aantal werknemers
0-10
Gecontracteerde productcodes
  •   45J01 Vaktherapie
  •   42A03 Vervoer Jeugd
  •   42A04 Vervoer Jeugd Rolstoel

Locaties

Diensten van deze organisatie zijn beschikbaar op de volgende locatie:

Riethoven (BeweegMij Riethoven)
  Hoofdvestiging
De Berkenheg 33
5561CA Riethoven
 Beschrijving
040-2076620
Bereikbaar: werkdagen
Routebeschrijving

Diensten

Psychomotorische therapie (PMT)
Hier sta ik!
Ik ben ik!
Dit voel ik!